
Frittata muffin
Tojás és hozzáadott zsiradék nélkül is csodákra képes a jó öreg csicseriborsó liszt – ahogy ez a mai alkotás is bizonyítja, amely a tavasz színpompás kavalkádját is magában rejti. Hát lehet ennek a fantasztikusan ínycsiklandó fogásnak ellenállni?
HOZZÁVALÓK 9 DARABHOZ:
- 150 g Eden Premium csicseriborsó liszt
- 15 g Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely
- Eden Premium fekete só (ettől lesz tojásos aromája) ízlés szerint
- fokhagyma granulátum, őrölt tarkabors, zöldfűszerek ízlés szerint
- csipet sütőpor
- 1 darab kápiaparika (magja nélkül 165 g)
- 1 fej lilahagyma (tisztítva 75 g)
- 300 g langyos víz
- friss petrezselyem levél
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a csicseriborsó lisztet a sörélesztő pehellyel, a sütőporral, a fűszerekkel, majd a vízzel. Szeleteljük fel a zöldségeket és adjuk a keverékhez. Kanalazzuk szilikonos muffinformákba és előmelegített 200 fokos sütőben süssük készre 30 perc alatt. Várjuk meg míg kihűlnek.
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Forrás: https://www.edenpremium.hu/