Az ételintolerancia lényegében bizonyos ételekre adott abnormális reakció, mely számos módon nyilvánulhat meg. Számos különböző mechanizmus eredménye lehet, azonban a FOODTEST.hu Ételintolerancia Központ azokkal az ételintoleranciákkal foglalkozik, melyek immunválasz következményeként alakulnak ki (pl. IgG antitestek termelődnek) és olyan teszteket alkalmaz, melyek ilyen antitestek jelenlétét mutatják ki vérmintából.
Ételintolerancia
Számos tünet összefüggésbe hozható az ételintoleranciával, s mivel a tünetek később alakulnak ki, nehéz megállapítani, hogy melyik étel okozza a problémát, emiatt nagyon értékes az IgG antitest teszt elvégzése.
Ez az összefoglaló felhívja a figyelmet a keresztreakciókra, melyek első látásra ellentmondó eredményeket okozhatnak.
A következőkben az ételintoleranciákkal kapcsolatos gyakori problémákat és azok kiváltó okait vizsgáljuk. Megismerhetjük, hogy mely ételek okozhatnak kellemetlen tüneteket, és hogyan játszanak szerepet az IgG antitestek, valamint a bélfal áteresztőképessége ebben a folyamatban. Emellett bemutatjuk, hogyan vezethet a sérült immunrendszer vagy a fokozott áteresztőképességű bél különböző tünetekhez, és milyen tényezők súlyosbíthatják az állapotot. Tartson velünk, és tudjon meg meg többet, hogyan érhetjük el a bélflóra és az immunrendszer egyensúlyát!